Sommerkursus

v/ mag. art. Frantz Leander Hansen
Du er her:: forsiden » vi tilbyder » sommerkursus blank blank

Russisk fortællekunst fra 1800-tallet

v/mag. art. Frantz Leander Hansen.

Vi skal på kurset gennemgå tekster af tre russiske forfattere fra 1800-tallet, som alle har haft stor indflydelse på verdenslitteraturen. De tre forfattere er fra forskellige perioder, og dermed kan vi også gøre betragtninger over den russiske litteraturs udvikling på denne tid.

Først skal vi læse Nikolaj Gogols novelle "Næsen" fra 1836, som bl.a. står i samlingen "St. Petersborg noveller", Borgen 1970, men den findes også i andre bøger. Det er en fantastisk historie, som var til stor inspiration for Dostojevskij.

Dernæst gennemgår vi Ivan Turgenjevs roman Fædre og sønner (1862), som vi læser i Marie Tetzlaffs oversættelse (Gyldendal 2007). Her behandles nihilismens problem i Rusland, og hovedpersonen er den unge nihilist Bazarov, som ikke blot må slås med den ældre generation, men også med ulykkelig kærlighed og svær sygdom.

Sidst på programmet er Anton Tjekhovs novellekunst, hvor vi læser samlingen Om kærligheden - og andre noveller, der er udgivet af Rosinante i 2018, oversat af Jan Hansen. Novellerne er fra 1890'erne. Vi læser hele samlingen over to gange med henblik på at karakterisere hans særlige forfinede kunst, som var til stor inspiration for Hemingway.

3/6: Nikolaj Gogols novelle "Næsen".

4/6: Ivan Turgenjevs roman Fædre og sønner

5/6: Ivan Turgenjevs roman Fædre og sønner

6/6: Anton Tjekhovs novellesamling Om kærligheden og andre noveller

7/6: Anton Tjekhovs novellesamling Om kærligheden og andre noveller

Deltagerne bedes selv anskaffe værkerne.

Deltog man på Aktive Seniorers sommerkursus 2018, er man automatisk tilmeldt sommerkurset i 2019. Man skal med andre ord kun melde fra.

Kurset foregår hver dag fra 10.00 til 12.15.

Hold 33216

Pris: kr. 735,- PEA Rød. K: kr. 610,- Medl. udenbys: kr. 610,- Medl. Rød. K: kr. 470,-